Konu
:
Ördek Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ördek Kebabı Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ördek Kebabı Tarifi
Malzemeler
1 çorba kaşığı kekik
2 adet havuç
4-5 sap fesleğen
2 adet kabak
1 demet maydanoz
4 adet patates
50 gr tereyağı
2 adet soğan
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı beyaz şarap
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet ördek
2 su bardağı portakal suyu
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı biber salçası
Yapılışı
Bir bütün ördeği fazla pişirmeden etlerini ayıklayacak kadar haşlayın
But ve göğüs kısımlarını kemiklerinden ayırın
Ördeği büyükçe parçalar halinde kesin
Büyük bir tencerede tereyağı eritin
Soğanı yemeklik doğrayıp yağa ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun
Ayıkladığınız ördeğin etini ilave edin
4-5 dakika kavurun
Biber salçasını katıp 1-2 dakika çevirin
Unu ekleyin
Biraz çevirin
Portakal suyunu ve şarabı ilave edin
Garni buketini (garni buketi fesleğen, maydanoz, kekik ve dereotunu kağıt torbaya konarak yapılır) tencerenin içine sarkıtın
Ördeğin üzerine çıkacak kadar ördeği haşladığınız suyu ekleyin
Kapağı kapatıp bir saat veya ördek yumuşayana kadar pişirin
Ördek etlerini tencereden dışına alıp garni buketini çıkarın
Kalan sosun içine soyulup büyük parçalar halinde kesilmiş patates, kabak ve havuç ilave edin
Piştiğinde ördek etlerini ilave edin
1-2 dakika sonra ördek eti ısınınca ateşi kapatın
Servis tabağına alıp sıcak servis yapın
NOT: Ördek ve kaz gibi av hayvanları pişerken genellikle portakal ve garni buketi kullanılmasının sebebi bu tür hayvanların ağır kokusunu hafifletmek içindir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul