Konu
:
Kaz Butu Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaz Butu Dolması Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaz Butu Dolması Tarifi
Malzemeler
Yeteri kadar karabiber
25 gr Kaşar peyniri
Yeteri kadar tuz
100 gr Yağlı koyun kıyması
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 kaz yüreği
1 Yumurta
1 Kaz ciğeri
1 Mantar
2 Kaz butu
50 gr sosis
4 Dal maydanoz
25 gr Margarin
Yapılışı
Öncelikle kaz butlarının kemiğini etten ayıralı böylece budun içi boşalmış olacak, et döveceği ile dövdükten sonra her tarafını tuzlayıp bir kenara koyalım, kazın ciğer ve yüreğini kuş başı doğradıktan sonra yıkayıp hafif ateşte margarinimizle kızartalım, ince doğradığımız mantarımızı da ilave edip 2 dakika daha kavurduktan sonra sosislerimizi de koyup güzelce makine da kıyalım
Maydanoz, rendelenmiş kaşar, tuz, biber ve yumurtaları da kıymamıza katıp iyice yoğurduktan sonra bu karışımı butlarımızın içine iyice doldurup açılmayacak şekilde dikelim
Tepsimize margarin ve zeytinyağını koyup, orta ateşte yağımız eridikten sonra butlarımızı tepsiye koyup her tarafı kızarıncaya kadar çevrilir
Kızartma işlemi bittikten sonra fırında 1 saat kadar pişirilir ve arzu edilirse körpe havuç ve iç bezelye ile servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul