Yalnız Mesajı Göster

Barbekü Soslu Tavuk Göğsü

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barbekü Soslu Tavuk Göğsü




Malzeme
- 2 yemek kaşığı Sıvı Sana
- 4 adet tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı acı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- tuz-karabiber
- Sosu;
- 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet defne yaprağı
- 3 adet domates
- 2 yemek kaşığı ketçap
- tuz-karabiber

Hazırlanışı
1 Kuru soğanı piyazlık doğrayın

2 Sarımsakları ayıklayıp, kıyın

3 Tavuk göğüslerini oratadan ikiye kesin

4 Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın

5 Bir kaba Sıvı Sanayı üzerine acı toz kırmızı biberi, kırmızı pul biberi, karabiber tuzu koyup karıştırın Kesilmiş tavuk göğüslerini sosa bulayıp, buzdolabında en az yarım saat bekletin

6 Sosu için yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine piyazlık kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun

7 Soğanlar pembeleşince şekeri ve siraaai ekleyip, kavurun

8 Daha sonra içine doğranmış domatesleri, ketçabı, defne yaprağını, tuz-karabiberi ve çok az su ekleyip, orta ateşte bir taşım kaynatın

9 Sosu kaynarken, yağsız tavada sosta bekleyen tavukları kızartıp, servis tabağına alın

10 Pişen sosun içinde defne yaprağını çıkarıp, atın Sosu tavukların, üzerine gezdirip, sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla