Konu: Soyali Tavuk
Yalnız Mesajı Göster

Soyali Tavuk

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soyali Tavuk




ALZEMELER

700 gr Tavuk (Beyaz Et)

Yarım çay bardağı soya sosu

2 Büyük Boy kuru soğan

100 gr Pırasa

100 grHavuç

100 grBeyaz lahana

Yarım su bardağı mantar

3/4 çay bardağı mısır tanesi

Yarım su bardağı sıvı yağ

Knorr baharatlı çeşni

HAZIRLANIŞI

Soğan, beyaz lahana lahana, havuç, pırasa 10 cm uzunluğunda ince ince doğranır Tavuk eti kuşbaşı olarak hazırlandıktan sonra derin bir teflon tavada yaklaşık yarım su bardağı sıvı yağda kızartılırark doğranmış olan sebzeler tavuğa eklenirSebzelerin eklenmesinden yaklaşık 5 dakika sonra yarım çay bardağı soya sosu eklenerek tavadaki malzemeler karıştırılır Sebzeler piştikten sonra içine mantar ve mısırımızı da ekleyip üzerine Baharatlı çeşnimizi serptikten sonra servise hazırdır

NOT : Soya sosu ve baharatlı çeşni tuzlu olduğundan tuz kullanmamanızı tavsiye ederim

Alıntı Yaparak Cevapla