Konu
:
Soyali Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Soyali Tavuk
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soyali Tavuk
ALZEMELER
700 gr
Tavuk (Beyaz Et)
Yarım çay bardağı soya sosu
2 Büyük Boy kuru soğan
100 gr
Pırasa
100 gr
Havuç
100 gr
Beyaz lahana
Yarım su bardağı mantar
3/4 çay bardağı mısır tanesi
Yarım su bardağı sıvı yağ
Knorr baharatlı çeşni
HAZIRLANIŞI
Soğan, beyaz lahana lahana, havuç, pırasa 10 cm
uzunluğunda ince ince doğranır
Tavuk eti kuşbaşı olarak hazırlandıktan sonra derin bir teflon tavada yaklaşık yarım su bardağı sıvı yağda kızartılırark doğranmış olan sebzeler tavuğa eklenir
Sebzelerin eklenmesinden yaklaşık 5 dakika sonra yarım çay bardağı soya sosu eklenerek tavadaki malzemeler karıştırılır
Sebzeler piştikten sonra içine mantar ve mısırımızı da ekleyip üzerine Baharatlı çeşnimizi serptikten sonra servise hazırdır
NOT : Soya sosu ve baharatlı çeşni tuzlu olduğundan tuz kullanmamanızı tavsiye ederim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul