Konu
:
Kaz Kizartmasi Firinda
Yalnız Mesajı Göster
Kaz Kizartmasi Firinda
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaz Kizartmasi Firinda
Kullanılacak malzeme:
1 kaz palaz,
2 baş soğan,
3 diş sarmısak,
2 havuç,
7 çorba kaşığı sadeyağ,
2 demet maydanoz,
1 bardak su,
yeteri kadar tuz
Yapımı: En çok altı aylık olan bir kazın tüylerini yolup içini temizledikten ve küçük tüylerini gidermek için tütsüledikten sonra bol akarsuda iyice yıkamalı
Sonra bunu pişirmeden en azından iki gün buzdolabında (mümkünse karın içinde) tutmalı
Buzdolabında veya karın içinde 3 - 4 gün dinlendirilmiş kazın içine temizlenmiş ve yıkanmış iki demet maydanozu koyduktan sonra ayaklarını arkaya geçirip bağlamalı ve geniş - yayvan bir toprak tencereye (güvece) oturtmalı
Dörde bölünmüş soğanlarla üstü kazındıktan sonra ikişer parmak eninde yuvarlak dilimlere doğranmış havuçları, sarımsaklarla birlikte kazın çevresine yaymalı
Tuzunu serptikten sonra sadeyağı ve bir bardak suyu da katmalı ve güvecin ağzını örtüp bunu orta ısılı bir ateşe oturtmalı
Tenceredeki su kaynamaya başlayınca bunu ateşten almalı ve kapağı örtülü olarak kızgınca bir fırına sürmeli
Vakit vakit kazı çevirerek iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeli
Güveçteki su biter de kaz iyice yumuşamazsa yeteri kadar sıcak su katmalı
Kaz iyice yumuşayıp pişince güvecin kapağını kaldırmalı ve vakit vakit kaptaki yağlı sudan kaşık kaşık alıp kazın üstüne dökerek bu kümes hayvanının dört bir yanını nar gibi kızartmalı (kazı kızartırken önce bir yanını nar gibi yapmalı
Sonra öbür yanını çevirerek bu yanını da nar gibi kızartmalı)
Kaz kızarınca güveci fırından çıkarmalı ve isteğe göre ya tüm olarak veya parçalara bölerek servis tabağına koymalı Güveç tekileri de tahta kaşıkla iyice ezdikten sonra ince delikli bir süzgeçten geçirmeli ve gene isteğe göre ya kaz parçalarının üstüne dökmeli veya salça kâsesine boşaltıp kazla birlikte servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul