Konu
:
Omlet Garnitürlü Ördek
Yalnız Mesajı Göster
Omlet Garnitürlü Ördek
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Omlet Garnitürlü Ördek
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1+1/2 kiloluk bir yaban ördeği,
3+1/2 çorba kaşığı sadeyağ,
1 kahve fincanı su,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
1 demet maydanoz,
Yapımı: Yaban ördeğinin tüyleri yolunur, ödü zedelenmeden içi boşaltılır
Tütsülendikten sonra bol akarsuda iyice yıkanır
Genellikle ördeklerde bulunan hafif bir kokuyu gidermek için boşalan içine iyice yıkanmış bir demet maydanoz tüm olarak yerleştirilir
Ördeğin ayakları arkaya doğru geçirildikten ve içi, dışı tuzlanıp biberlendikten sonra genişçe bir tavaya oturtulur
Üzerine sıcak sadeyağ dökülür ve orta ısılı ateşte ördeğin her yanı iyice kızartılır
Ördeğin her yanı nar gibi kızarınca bir fincan da su kattıktan sonra tavanın kapağı örtülür ve yaban ördeği çok hafif bir ateşte suyunu çekip te iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir
Ördek ateşte en az bir saat kadar pişeceğinden suyu yetmezse gerektiğinde azar azar bir fincan daha sıcak su katılabilir
Yaban ördeği pişince tavadan (veya tencereden çünkü tencerede pişmesi de mümkündür) çıkarılıp servis tabağına yerleştirilir
Tabağın çevresi peynirli omletlerle süslendikten sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul