Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Hindi Göğsü (4 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Hindi Göğsü (4 Kişilik)




MALZEMELER

2 Büyük Parça Hindi Göğsü

4 Dilim Füme Hindi

Yarım kg Kestane

1 Elma

1 Havuç

Yarım Kutu Krema

2 Yemek Kaşığı Tereyağı

Yarım Su Bardağı Tavuk Suyu

Yarım Limon Suyu

Tuz, Karabiber, Tarçın, Dereotu

HAZIRLANIŞI

Hindi göğüsleri döverek inceltin Kestaneyi haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra iyice ezin Havucu ince rendeleyin Yarım kaşık tereyağını kızdırıp havuçları ilave ederek 2-3 dakika çevirin Elmayı rendeleyip limon suyu ile karıştırın

Çukur bir kapta ezilmiş kestane, havuç, elma, tuz, biber, tarçın ve çok ince kıyılmış dereotunu karıştırın Kremayı yavaş yavaş ekleyerek koyu ve kıvamlı bir harç elde edin

İki dilim füme hindinin üzerine bir dilim hindi göğsü yayıp içine hazırladığınız harçtan ilave ederek rulo yapın Mutfak ipliğiyle bağlayın

Kalan tereyağını tavada kızdırıp hindi rulolarını çevirerek kızartın Kenarı yüksek bir fırın kabına alıp yarım su bardağı tavuk suyu ekleyin Orta ısılı fırında iyice yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Not: Ruloları pamuk ipliği veya maydanoz sapları ile bağlayabilirsiniz Hindi fırında pişerken, sık sık tepsideki suyundan kaşıkla alıp hindinin üzerine gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla