Yalnız Mesajı Göster

Tarçınlı Tavuk (4 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Tavuk (4 Kişilik)




MALZEMELER

1 adet tavuk veya 4 parça tavuk eti

1 adet soğan

Yarım çay kaşığı karabiber, tuz

1 yemek kaşığı tereyağ

Yarım kahve fincanı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye, yarısına kadar su koyup içine tavuğu yerleştirin, 1 ad soğanı bütün olarak içine koyun Üzerine tuzu ve karabiberi serpin 10-15 dakika haşlayın Tavuğu haşladıktan sonra tencerenin içinde alıp suyunu süzdürün

Küçük bir kapta zeytinyağı, tarçın ve toz karabiberi karıştırın Bu karışımı haşlanmış tavuğun her tarafına sürün Tavuğu yağlanmış tepsiye koyun pembeleşinceye kadar fırında pişirin

Fırından çıkardığınız tavuğu üzerine parça parça tereyağını koyup servis tabağına alın İsteğe göre pilavla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla