09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpa Şehriyeli Piliç
Arpa şehriyeli piliç
Malzemeler:
2 adet piliç göğsü (kemiksiz, kuşbaşı doğranmış),
2 su bardağı arpa şehriye,
4 adet (soyulmuş, kuşbaşı doğranmış),
2 adet kuru (yemeklik doğranmış),
4 adet çarliston ,
2 yemek kasığı Tuzot,
1 çay kaşığı karabiber,
1,5 bardak kaynar su,
2/3 paket margarin
Margarini tencereye koyup erittikten sonra, ı soteleyin Kuşbaşı doğranmış pilici ilave edip 5 dakika soteleyin Daha sonra, arpa şehriyeyi ilave edin, pembeleşince ve ilave edin, karıştırın
Karabiber ve Tuzot da ilave ettikten sonra karıştırın Suyu ilave ettikten sonra kaynamaya başlayınca, ocağınızı kısın ve 15 dakika hafif âteşte pişirin Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirdikten sonra, karıştırırı ve servis yapın
|
|
|