Konu
:
Körili Hindi (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Körili Hindi (4 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Körili Hindi (4 Kişilik)
MALZEMELER
1 Adet Soğan
1 Diş Sarmısak
1 Adet Kuru Kırmızı Biber
600 gr Hindinin Göğüs Eti (veya tavuk göğüs eti)
2 Yemek Kaşığı Margarin
Tuz, Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Köri
1 Su Bardağı Tavuk Suyu
300 gr Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Un
1 Demet Taze Soğan
1 Adet Kırmızı Elma
4 Yemek Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
HAZIRLANIŞI
Soğan ve sarmısağı soyup kıyın
Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın
Kuşbaşı doğranmış hindi etinin önce yarısını sonra diğer yarısını kuvvetli ateşte margarin ile iyice kavurun
Tuz karabiber katın
Ateşten alın
Kıyılmış soğan, sarmısak ve biberleri köri ile birlikte hindiyi çıkardığını tavaya koyun ve yanmamasına dikkat ederek orta ateşte kavurun
Tavuk suyunu ekleyin
Yoğurdu un ile karıştırın ve tavaya katın, karıştırın
Etleri de tavaya koyup kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin
Taze soğanları temizleyip halka şeklinde doğrayın
Elmayı yıkayın, kabuğu ile birlikte ince ince dograyın, yemeğe ekleyin
Tuz, karabiber ile tatlandırın
Elmalar biraz yumuşayınca üzerine maydanoz serpip ateşten alın ve haşlanmış pirinçle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul