Konu
:
Tavuklu Patlıcan Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Patlıcan Sarması
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Patlıcan Sarması
Malzemeler :
• 3 adet orta boy Patlıcan
• 1 adet Tavuk Göğüs Eti
• 1 su bardağı Mantar
• 2 adet Domates
• 2 adet Soğan
• Yarım demet Maydanoz
• 1 çay bardağı Kaşar rendesi
• 4 diş Sarımsak
• Tuz, Karabiber
• 1 tatlı kaşığı Toz Şeker
• Kızartmak için Yağ
Hazırlanışı :
Patlıcanları alacalı şekilde soyun
Patlıcanları acısını tuzlu suda bekletip sıkarak çıkarttıktan sonra bıçak sırtı kalınlığında boyuna dilimleyin
Patlıcanların her iki yüzünü yağda kızartın
Başka bir tavada küçük küçük doğranmış soğanları, yağda kavurup tavuk etlerini, kıyılmış mantarları tuzu, karabiberi, küp şeklide doğranmış domatesleri, kıyılmış maydanozları ve iki adet dövülmüş sarımsağı ve çok az miktarda sıcak suyu ilave edip karıştırarak kavurun
Hazırladığınız bu içi patlıcan dilimlerinin ortasına koyarak rulo şeklinde sarın
Patlıcanların üzerine geri kalan iki diş sarımsağı rendeleyin
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini serpip, fırında kaşar peynirleri eriyinceye kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul