Yalnız Mesajı Göster

Bamyalı Tavuk Sulusu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bamyalı Tavuk Sulusu




Malzemeler:
-8 parça butu
-2 Çorba kaşığı tereyağı
-2 Adet kuru
-4 Adet orta boy
-1 Su bardağı suyu
-Yarım çay kaşığı kara
-Tuz
-1 Kutu konservesi veya 500 gr taze
-4 Çorba kaşığı suyu
-Piliçleri sotelemek için :
-1 Çorba kaşığı tereyağı
-Tuz

Hazırlanışı
Soğanları piyazlık olarak doğrayın
Tereyağını eriterek ları pembeleştirin
Domatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra, lara ilave ederek 5 dakika daha hepsini soteleyin
Hazırladığınız karışıma ve suyunu (eğer taze kullanacaksanız önce ları yıkayın, suyunu süzdükten sonra tepelerini ince bir bıçak yardımı ile huni şeklinde temizleyin) ilave ederek tuz, suyu ve kara ile lezzetlendirin
Piliçleri sote etmek için ; bir başka kapta tereyağını eriterek leri ters düz ederek kızartın
Piliçleri lı karışıma ilave ederedk kısık ateşte 30 dakika pişirin
Üzerine iye veya maydanoz serperek sıcak olarak servis yapın
AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla