Konu
:
Yer Fıstıklı Ve Acılı Tavuk (4-6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Yer Fıstıklı Ve Acılı Tavuk (4-6 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yer Fıstıklı Ve Acılı Tavuk (4-6 Kişilik)
Yer Fıstıklı ve Acılı Tavuk (4-6 Kişilik)
Malzemeler
1 tavuğun kemiksiz but ve göğüs etleri
3 dolmalık biber
1 yumurta
2 soğan
1 havuç
2 taze soğan
2 çuşka biber
2 diş sarımsak
4 çay kaşığı nişasta
1-2 çorba kaşığı soyasosu
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı şarap
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Yarım tavuk bulyon
1 çay kaşığı sirke
1 su bardağı yer fıstığı
Yemeğin Tarifi
Tavuk etlerini küçük kuşbaşı doğrayın
Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın
Havuçları halka halka doğrayın
Dolmalık biberleri dörde kesip ince doğrayın
Soğanı soyup iri iri doğrayın
Fıstıkları soyup ikiye ayırın
Sarımsakları soyup halka halka kıyın
Tavuk etlerini 1 çay bardağı su ve yumurta akı ile karıştırın
Sonra yumurta sarısı ekleyip harmanlayın
Tuz, ufalanmış bulyon, 1 çorba kaşığı şarap ve nişasta ilave edip karıştırın
Tencerede 2-3 çorba kaşığı yağı kızdırın
Tavukları ilave edip hafif pembeleşinceye kadar kızartın
Kevgirle bir tabağa alın
Taze ve kuru soğan, sarımsak ve biberi tavada kalan yağda biraz kavurup etlerle ekleyin
Havuç ve biberleri tavuk etlerine ilave edip hepsini birlikte bir kez daha tavada 2-3 dakika kavurun
Tavayı ateşten alıp kavrulmuş etlerin üzerine çok az sirke, şarap, tuz ve tozşeker serpin
Fıstıkları ekleyip karıştırın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul