Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Şık Tavuk (Cordon Blue)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Şık Tavuk (Cordon Blue)




MALZEMELER

6 adet tavuk göğsü

Varsa; 12 dilim otlu peynir veya 12 dilim Dil peyniri

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yarım su bardağı un

2 adet yumurta

Yarım su bardağı galeta unu veya pane un

Kızartmak için:

1 çay bardağı ayçiçek yağı

HAZIRLANIŞI

Tavuk göğüslerini bir bıçakla uzunlamasına ortadan sanki bir cep açarcasına ikiye ayıralım Ama dibini koparmadan yarıp, içini açalım Sonra da bir çekiç ya da et döveceğiyle dövüp, inceltip, yassılaştıralım Ya da bu işlemi kasabınıza da yaptırabilirsiniz Daha sonra tavukların üzerine tuz ve karabiberi serpiştirelim Sonra her bir tavuk göğsünün cep gibi açılan ortasına 2 adet peynir dilimini yerleştirip, kapatalım Tavuğun uçlarını da bir bıçağın ucuyla çivi çakar gibi birbirine yapıştıralım Böylece tavuğun göğsü hiç açılmadan kızaracaktır

Şimdi de her bir tavuk göğsünü önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en olarak galeta ununa batırıp, iyice bulayalım

Öte yandan geniş bir tavaya sıvıyağı koyup, orta ısılı ateşte kızdıralım ve tavuklarımızı çevire çevire, altın sarısı renk alıncaya kadar kızartalım Servis tabağına aldıktan sonra yanına haşlanmış patates dilimleri ve domates halkalarıyla süsleyip, servise sunabiliriz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla