Konu
:
Peynirli Şık Tavuk (Cordon Blue)
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Şık Tavuk (Cordon Blue)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Şık Tavuk (Cordon Blue)
MALZEMELER
6 adet tavuk göğsü
Varsa; 12 dilim otlu peynir veya 12 dilim Dil peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı un
2 adet yumurta
Yarım su bardağı galeta unu veya pane un
Kızartmak için:
1 çay bardağı ayçiçek yağı
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüslerini bir bıçakla uzunlamasına ortadan sanki bir cep açarcasına ikiye ayıralım
Ama dibini koparmadan yarıp, içini açalım
Sonra da bir çekiç ya da et döveceğiyle dövüp, inceltip, yassılaştıralım
Ya da bu işlemi kasabınıza da yaptırabilirsiniz
Daha sonra tavukların üzerine tuz ve karabiberi serpiştirelim
Sonra her bir tavuk göğsünün cep gibi açılan ortasına 2 adet peynir dilimini yerleştirip, kapatalım
Tavuğun uçlarını da bir bıçağın ucuyla çivi çakar gibi birbirine yapıştıralım
Böylece tavuğun göğsü hiç açılmadan kızaracaktır
Şimdi de her bir tavuk göğsünü önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en olarak galeta ununa batırıp, iyice bulayalım
Öte yandan geniş bir tavaya sıvıyağı koyup, orta ısılı ateşte kızdıralım ve tavuklarımızı çevire çevire, altın sarısı renk alıncaya kadar kızartalım
Servis tabağına aldıktan sonra yanına haşlanmış patates dilimleri ve domates halkalarıyla süsleyip, servise sunabiliriz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul