Konu
:
Biberli Devekuşu Bifteği
Yalnız Mesajı Göster
Biberli Devekuşu Bifteği
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberli Devekuşu Bifteği
Malzemeler:
(6 kişilik)
1
5 kg devekuşu eti (yarım kilosu dilimlenmiş)
3 yemek kaşığı soya sosu
Yeteri kadar taze kara biber
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı yemeklik yağ
4 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
150gr
Dilimlenmiş mantar
6 tane yeşil soğan
Yarım fincan et suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 tane domates
Yarım fincan iç edilmiş fındık
İsteğe göre tatlandırıcı baharatlar
Yapılışı:Daha önceden dilimlenmiş ve kısmen dondurulmuş devekuşu eti (yarım kilo)ile soya sosunu karıştırın
Damak tadına göre taze karabiber ilave edin
Bu karışımı yaklaşık 2 saat buzdolabında soğutmak üzere buzdolabına koyun
Sonra 1 yemek kaşığı yağ ile sarımsağı ve istediğiniz tür baharatları karıştırarak kızartın
Hemen sonra diğer eti (1kg
) ekleyin
Et kahverengileşene dek kızartın(yaklaşık 4dak
)
Etleri kızartma kabından alıp başka bir kaba koyun
Kızartma kabına biberleri,mantarları,soğanları ekleyin
Sebze karışımı kıvama gelene kadar kızartın
Başka bir kaba aldığımız eti sebze karışımının üzerine atın
Yaklaşık 2 dakika kızartın
Başka bir kapta daha önce buzdolabına koyduğumuz karışımı et suyu ve mısır nişasta ile karıştırın
Bu karışımı pişmekte olan etin üzerine atın
Biraz karıştırdıktan sonra domatesi üzerine atın ve tencerenin kapağını kapatarak 2dak
pişirin
Bifteği servis tabağına alın
Üstünü iç edilmiş fındık ile süsleyin
İsteğe göre pilavla beraber servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul