Konu
:
Tavuk Suyu (2 Lt)
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Suyu (2 Lt)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Suyu (2 Lt)
MALZEMELER
2 Soğan
2 Büyük Havuç
2 Sap Pırasa
1 Bütün Tavuk
Tuz, Karabiber Taneleri
HAZIRLANIŞI
1- Soğanları soyup ikıye bölün
Havuç ve pırasayı temizleyip iri iri kıyın
Tavuğun içini ve dışını iyice temizleyin ve yıkayın
2-Çorbanın lezzetini arttırmak için soğan, havuç ve pırasayı çorba yapımında kullanmadan önce bir tencerede kavurun
Tavuk, tuz ve karabiberi l litre su ile birlikte ilave katın
Kaynama esnasında beyaz bir köpük oluşacaktır
Köpüğü dikkatilce çorbanın üzerinden alın
Çorbayı 2,5 saat yarı kapalı kapakla kısık ateşte kaynatın
3-Tavuğu çorbanın içinden alın
Suyu yavaşça bir süzgeçten geçirin
4-Tavuğun etini kemiklerinden ayırın
Önce kanat ve butlarını ayınn
Eti küp küp doğrayıp çorbaya ekleyin
ÖNERİ Çorbayı Dondururken: Eğer sadece az miktarda tavuk suyuna ihtiyacınız varsa kalanı dondurabilirsiniz
Bunun için çorbanın soğumasını bekleyin
Et ve suyu ayrı ayrı kaplara alarak dondurun
Dondurulmuş çorbayı buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz
Kullanmadan bir gece önce buzdolabına alın
Tavuk suyunu tatlandırırken: Tavuk suyuna çeşitli baharatlarla değişik tatlar verebilirsiniz
Örneğin zencefil, köri, acı biber, nane, kekik gibi baharatlardan yararlanmayı deneyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul