Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Suyu (2 Lt)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Suyu (2 Lt)




MALZEMELER

2 Soğan

2 Büyük Havuç

2 Sap Pırasa

1 Bütün Tavuk

Tuz, Karabiber Taneleri

HAZIRLANIŞI

1- Soğanları soyup ikıye bölün Havuç ve pırasayı temizleyip iri iri kıyın Tavuğun içini ve dışını iyice temizleyin ve yıkayın

2-Çorbanın lezzetini arttırmak için soğan, havuç ve pırasayı çorba yapımında kullanmadan önce bir tencerede kavurun Tavuk, tuz ve karabiberi l litre su ile birlikte ilave katın Kaynama esnasında beyaz bir köpük oluşacaktır Köpüğü dikkatilce çorbanın üzerinden alın Çorbayı 2,5 saat yarı kapalı kapakla kısık ateşte kaynatın

3-Tavuğu çorbanın içinden alın Suyu yavaşça bir süzgeçten geçirin

4-Tavuğun etini kemiklerinden ayırın Önce kanat ve butlarını ayınn Eti küp küp doğrayıp çorbaya ekleyin

ÖNERİ Çorbayı Dondururken: Eğer sadece az miktarda tavuk suyuna ihtiyacınız varsa kalanı dondurabilirsiniz Bunun için çorbanın soğumasını bekleyin Et ve suyu ayrı ayrı kaplara alarak dondurun Dondurulmuş çorbayı buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz Kullanmadan bir gece önce buzdolabına alın Tavuk suyunu tatlandırırken: Tavuk suyuna çeşitli baharatlarla değişik tatlar verebilirsiniz Örneğin zencefil, köri, acı biber, nane, kekik gibi baharatlardan yararlanmayı deneyin

Alıntı Yaparak Cevapla