Konu
:
Kestaneli Hindi Göğsü (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Hindi Göğsü (4 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Hindi Göğsü (4 Kişilik)
Kestaneli Hindi Göğsü (4 Kişilik)
Malzemeler
2 Büyük Parça Hindi Göğsü
4 Dilim Füme Hindi
Yarım kg Kestane
1 Elma
1 Havuç
Yarım Kutu Krema
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım Su Bardağı Tavuk Suyu
Yarım Limon Suyu
Tuz, Karabiber, Tarçın, Dereotu
Yemeğin Tarifi
Hindi göğüsleri döverek inceltin
Kestaneyi haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra iyice ezin
Havucu ince rendeleyin
Yarım kaşık tereyağını kızdırıp havuçları ilave ederek 2-3 dakika çevirin
Elmayı rendeleyip limon suyu ile karıştırın
Çukur bir kapta ezilmiş kestane, havuç, elma, tuz, biber, tarçın ve çok ince kıyılmış dereotunu karıştırın
Kremayı yavaş yavaş ekleyerek koyu ve kıvamlı bir harç elde edin
İki dilim füme hindinin üzerine bir dilim hindi göğsü yayıp içine hazırladığınız harçtan ilave ederek rulo yapın
Mutfak ipliğiyle bağlayın
Kalan tereyağını tavada kızdırıp hindi rulolarını çevirerek kızartın
Kenarı yüksek bir fırın kabına alıp yarım su bardağı tavuk suyu ekleyin
Orta ısılı fırında iyice yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Not: Ruloları pamuk ipliği veya maydanoz sapları ile bağlayabilirsiniz
Hindi fırında pişerken, sık sık tepsideki suyundan kaşıkla alıp hindinin üzerine gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul