Konu
:
Tavuklu Kanape
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Kanape
09-05-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Kanape
TAVUKLU KANAPE
Kullanılacak malzeme:
8 dilim forma ekmeği,
100 gram tereyağı,
1 tüp ançüez ezmesi,
3 adaçayı yaprağı,
iki tavuğun göğsü,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz
Yapımı: Ekmek dilimlerinin kabuklarını dikkatle keserek ayırın
Kabuksuz dilimleri ikiye ya da dörde bölün (Mümkün olur ya yuvarlak küçük forma ekmekleri bulursanız dilimleri bölmezsiniz
O vakit 8 dilim yerine daha çok dilim kullanırsınız)
İki pilicin ya da yarka olmuş körpe tavuğun göğüslerini alın
İkişer santim eninde şeritlere bölün
Sonra bunları iyice dövün
Her birinin üstüne ançüez ezmesi koyduktan sonra dolma yapar gibi sarın ve biçimlerinin bozulmaması için birer kürdanla tutturun
Bu işler bittikten sonra bir tavaya 30 gram tereyağıyle 4 çorba kaşığı zeytinyağı (mümkünse susam yağı) koyun
Tavadaki yağ ısınırken adaçaylarını da içine atın
Yağ kızınca sarılmış tavuk göğüslerini atın ve her yanını iyice kızartın
Sarmalar kızarınca kevgirle süzerek tavadan çıkarın ve sıcak bir yerde tutun
Boşalan tavaya ekmek dilimlerini atın ve bunları da kızartın
Sonra servis tabağına önce ekmek dilimlerini dizin
Bunların üzerine de tavukların göğüslerini yerleştirdikten sonra servis yapın
Bu lezzetli kanapeyi yemek olarak sofraya çıkarmak da mümkündür
O zaman öbüt dergilerinizde yapımı hakkında bilgi verdi, ğimiz domatesli bir pilâv pişirin
Pilâvı küçük kâselere koyup tabaklara baş aşağı ederek boşaltmak suretiyle biçimli bir şekilde koyduktan sonra sarmaları da üzerlerine serpip servis yaparsanız çok makbule geçecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul