Konu
:
Tavuklu Mus (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Mus (4 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Mus (4 Kişilik)
MALZEMELER
350 gr Tavuk Göğsü
1/2 Çorba Kaşığı Sade Jöle
1 Kepçe Et Suyu
1
5 Su Bardağı Ufalanmış Lor Peyniri
1 Çorba Kaşığı Hardal
Birkaç Dal Taze Soğan
4-5 Dal Maydanoz
5 Su Bardağı Krema
Tuz
HAZIRLANIŞI
1) Tavugu tuzlu suda haşlayıp derisini soyun ve kemiklerini ayırın
Soğan ve maydanozları ayıklayıp yıkayın
Soganların yeşil kısımlarını ince ince doğrayın
2) Haşladığınız tavuk etini keskin bir bıçakla ince ince kıyın
Tavuğu haşladığınız sudan bir kepçe kadarını küçük bir kaseye alın
Jöleyi ilave edip eritin ve soğumaya bırakın
3) Tavuk eti, ufalanmış lor peyniri, hardal ve jöleli tavuk suyunu robotta çekin
Kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyip iyice karıştırın
Ayrı bir kapta kremayı çırpın
Azar azar tavuklu karışıma ilave ederek karıştırmayı sürdürün
Tuz serpin
4) Dikdörtgen bir kek kalıbını hafifçe ıslatın
Hazırladığınız karışımı kalıba dökün
Buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar bekletin
Donunca musu kalıptan çıkarıp dilimleyin
Servis tabağına alıp dilimlenmiş domates, maydanoz yaprakları ve kızarmış tost ekmeği dilimleri eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul