Yalnız Mesajı Göster

Yufka Sarmalı Fırında Tavuk

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufka Sarmalı Fırında Tavuk




Yufka Sarmalı Fırında Tavuk

=malzemeler=

2 adet tavuk budu

2 adet tavuk göğüs eti

4 adet domates

4 adet biber

2 adet soğan

Yarım bardak ayçiçek yağı

Tuz

Karabiber

Maydanoz

4 adet yufka (yırtık olmasın)

=hazırlanışı=

Tavukların kemiklerini ayırıp iri iri doğrayın Soğanları yağda kavurun Tavukları da katıp pişirin Domatesleri soyup doğrayın Biberleri de doğradıktan sonra tuzu, karabiberi ve maydanozu da katın Tavuklarla bir kere karıştırın Yufkaların her birini üçe bölün Her bölümüne tavuk etlerindin birer parça sararak tepsiye dizin ve kalan sosu da üzerlerine dökün Yufkaların üstlerine birer dilim kaşar koyulursa daha güzel olur 15 dakika sıcak fırında bırakın ve sıcak servis yapın Salçadan sosj yapılıp üzerlerine dökülebir Daha güzel olur Yanında güzel bir salatayla beraber yenir

Alıntı Yaparak Cevapla