Konu
:
Minik Sepetler (12Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Minik Sepetler (12Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Minik Sepetler (12Kişilik)
MALZEMELER
200 gr Tavuk Göğsü
100 gr Mantar
1 Paket Rulo Milföy Hamuru
1 Yumurta
1 Soğan
2 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
SOS İÇİN:
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü haşlayıp küçük parçalar halinde doğrayın
Mantarları ayıklayıp doğradıktan sonra haşlayın
Hamuru buzluktan çıkarın
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın
Yumurtayı bir kapta çırpın
Hamuru 5 mm kalınlığında bir yufka olacak şekilde açın
7
5 cm çapında bir bardak veya yuvarlak ağızlı hamur kesici kullanarak, hamurdan 24 daire kesip çıkarın
Fırın tepsisini yağlayıp 12 hamur parçasını aralıklı olarak yerleştirin
5 cm çapında bir başka bardak veya kalıpla diğer 12 dairenin içinden birer daire daha çıkararak içi boş halkalar hazırlayın
Tepsiye dizdiğiniz dairelerin üzerine yerleştirip hafifçe bastırın
Kenarlarına çırpılmış yumurtayı sürün
Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin
Sosu hazırlamak için; margarini tavada eritip unu ekleyerek pembeleştirin
Sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirin
Hazırladığınız sosu üç ayrı kaseye paylaştırın
Birinci kaseye kaşar peyniri, ikinci kaseye limon suyu ve tavuk eti, üçüncü kaseye mantar, soğan, tuz ve karabiber ilave ederek herbirini ayrı ayrı karıştırın
Kaşarlı sos en üste gelecek şekilde, hazırladığınız sosları milföy sepetlerine kat kat yerleştirin
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 5-10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul