Yalnız Mesajı Göster

Minik Sepetler (12Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Minik Sepetler (12Kişilik)




MALZEMELER

200 gr Tavuk Göğsü

100 gr Mantar

1 Paket Rulo Milföy Hamuru

1 Yumurta

1 Soğan

2 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri

1 Çorba Kaşığı Limon Suyu

SOS İÇİN:

2 Çorba Kaşığı Margarin

1 Çorba Kaşığı Un

1 Su Bardağı Süt

HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsünü haşlayıp küçük parçalar halinde doğrayın Mantarları ayıklayıp doğradıktan sonra haşlayın Hamuru buzluktan çıkarın Soğanı küçük küpler halinde doğrayın Yumurtayı bir kapta çırpın

Hamuru 5 mm kalınlığında bir yufka olacak şekilde açın 75 cm çapında bir bardak veya yuvarlak ağızlı hamur kesici kullanarak, hamurdan 24 daire kesip çıkarın

Fırın tepsisini yağlayıp 12 hamur parçasını aralıklı olarak yerleştirin 5 cm çapında bir başka bardak veya kalıpla diğer 12 dairenin içinden birer daire daha çıkararak içi boş halkalar hazırlayın Tepsiye dizdiğiniz dairelerin üzerine yerleştirip hafifçe bastırın Kenarlarına çırpılmış yumurtayı sürün Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin

Sosu hazırlamak için; margarini tavada eritip unu ekleyerek pembeleştirin Sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirin Hazırladığınız sosu üç ayrı kaseye paylaştırın Birinci kaseye kaşar peyniri, ikinci kaseye limon suyu ve tavuk eti, üçüncü kaseye mantar, soğan, tuz ve karabiber ilave ederek herbirini ayrı ayrı karıştırın

Kaşarlı sos en üste gelecek şekilde, hazırladığınız sosları milföy sepetlerine kat kat yerleştirin Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 5-10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla