Konu
:
Piliç Sote Marengo
Yalnız Mesajı Göster
Piliç Sote Marengo
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piliç Sote Marengo
MALZEMELER
4 kişilik
2 adet piliç (bir tanesi yaklaşık 650 gr)
2 kahve fincanı rafine yağ
1 çorba kaşığı kıyılmış soğan
2 adet iri kabukları soyulup ince kıyılmış domates
1 diş ezilmiş sarımsak
bir tutam karabiber
tuz
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı domates salçası
1 dilim ekmek şekilli kesilmiş ve kızartılmış
½ su bardağı dilimlenmiş mantar
2 ½ su bardağı tavuk yada et suyu yada su
2 adet 8 dakika haşlanmış yumurta
Küçük bir tülbentin içine: 1 çay kaşığı kekik, 2 dal maydanoz, 2 diş karanfil, 1 yaprak defne koyup ağzını bağlayın
HAZIRLANIŞI
Piliçleri dörde bölün, tuzlayın ve biberleyin
Dibi düz bir tencerede yağı kızdırın, piliçleri derisinin üzerinde tencereye koyup ortadan hızlı ateşte üçer dakika alt üst kızartın
Bir çatal ile piliçleri bir tabağa çıkartın
Tencereye soğan ve sarımsağı ekleyin bir dakika karıştırarak kavurup unu ilave edin
1 dakika daha karıştırarak kavurup domates salçasını ve domatesi ilave edin
2-3 dakika daha karıştırarak kavurup tavuk suyunu, tuzu, baharat torbasını ve piliçleri ilave edin
Ağır ateşte 35 dakika pişirip ateşten alın (Ateşten alırken yaklaşık 1 su bardağı kadar sosu kalmış olmalıdır)
İçindeki baharat torbasını çıkartın
Piliçleri bir güvece boşaltın
Yumurtaları dörde bölüp piliçlerin üzerine koyun
Kızarmış ekmekleri de üzerlerine koyup, mantarı az tereyağında sote yapıp üzerlerine döküp servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul