09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nane Soslu Tavuk
2 fileto göğsü,
4 sandviç ekmeği,
1 adet ,
2 çorba kasığı un,
4 çorba kasığı galeta unu,
tuz,
karabiber
Sosu için:
2 adet salatalık,
1 adet ,
3-4 sap dereotu,
3-4 sap nane,
2 adet taze ,
2 çorba kaşığı ,
2 çorba kaşığı mayonez
Tavuk göğüslerini döverek 1 parmak kalınlığında inceltin Sandviç ekmeği büyüklüğünde 4 eşit parçaya bölün Üzerlerine tuz ve karabiber serpin Tavuk-parçalarını önce una sonra çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayıp, kızdırılmış sıvı yağda iki tarafını da kızartın Sosunu hazırlamak için, salatalıkların çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın
Domatesleri, çekirdeklerini çıkardıktan sonra salatalıklarla aynı boyda doğrayın Dereotu, nane ve taze ı ince kıyın Salatalık, , dereotu, nane, taze , mayonez ve yoğurdu bir kasede karıştırın Sandviç ekmeklerini ikiye bölün Tavuk parçalarını hafif kızartılmış sandviç ekmeklerinin üzerine yerleştirin Üzerine 1 dilim ve sos koyup, sandviç ekmeğinin diğer yarısı ile kapatarak servis yapın
|
|
|