Konu
:
Piliç Sote Nanaaa
Yalnız Mesajı Göster
Piliç Sote Nanaaa
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piliç Sote Nanaaa
MALZEMELER
4 kişilik
1 adet yarka piliç (yaklaşık 1200gr)
tuz
bir tutam karabiber
2 çorba kaşığı margarin yada tereyağı
1 çorba kaşığı ince doğranmış soğan
24 adet arpacık soğanı
2 adet iri kabukları soyulup çekirdekleri çıkıp ince kıyılmış domates
150 gr taze mantar
½ su bardağı tavuk suyu yada et suyu yada su
1 çorba kaşığı sirke
½ su bardağı beyaz şarap
4 çorba kaşığı krema
küçük bir tülbentin içine; 5 adet tane karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 adet defne yaprağı, 2 dal maydanoz koyup ağzını iple bağlayın
HAZIRLANIŞI
Soğanları soyarak temizleyin
Mantarları dörde bölün
Pilici dörde bölüp boynunu ve kanatlarını da kesip muhafaza edin
Küçük bir tencereye tereyağını koyup kızdırın, piliçleri kanatları ve boynunu ilave edin
Ortadan hızlı ateşte ikişer üçer dakika alt üst kızartıp kıyılmış soğanı ilave edip 1-2 dakika daha alt üst karıştırıp kavurun
Sirke ve beyaz şarabı ilave edip 1-2 dakika kaynatıp domatesi ve beze sarılmış baharatları ve tavuk suyunu ilave edin
Ağzını kapatıp ağır ateşte 15-20 dakika pişirin
Arpacık soğanlarını ve mantarı üzerine ilave edin, tekrar kapağını kapatarak ağır ateşte 15 dakika daha suyunu kontrol ederek pişirin
Piştiğinde içinde yaklaşık 4 fincan su kalmalıdır
Pişerken eğer gerekirse kaynar su ilave edin
Kremayı ilave edip 1-2 daha kaynatıp ateşten alın, baharat torbasını çıkarıp atın ve pilici servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul