09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanak Yatağında Mozerallalı Tavuk
Tamamı uydurma olan bu yemek hem son derece kolay, hem de bir o kadar lezzetli, üzerindeki mozzarellayı saymazsak diyet de diyebiliriz
Şık bir sunum için yanında patates kroket kullanılabilir, evde yapılabilecek bir tarifi yakında ekleyeceğim ama dondurulmuş olarak marketlerden temin edebilirsiniz, ben fırında 15 dk kadar pişiriyorum ama fritözde de kızartılabiliyor
Tavuğun üzeri için parmesan daha iyi bir seçenek aslında, tadına daha uygun, ben evde mozzarella olduğu için onu kullandım, yoksa siz kaşar peyniri de rendeleyebilirsiniz
Malzemeler:
3 Parça tavuk göğsü
2 Demet ıspanak
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Dilim dil mozzarella
1 Yemek kaşığı sebzeli çeşni
1 Diş sarmısak
Taze çekilmiş karabiber
Kimyon
Muskat
Kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Ispanağı iyice yıkayın suyunun süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletin
Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve bir borcama tepeleme koyduğunuz ıspanakların üzerinde tuz, karabiber ve muskat serpip fırına verin
Üstü çıtırlaşınca tersini çevirin suyunu çekip diğer yüzün de kıtırlaşmasını sağlayın ve fırından çıkarın
Bu sırada tavukları jülyen doğrayın
2 Yemek kaşığı tereyağı ile teflon tencere alın beyazlaşıncaya kadar birkaç dakika kavurun, üzerine muskat, karabiber, sebzeli çeşni, kırmızı pul biber,sarmısak ve tuzu ilave edip bir kaç dakika kavurun ve kapağını kapatıp tavuklar suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin
Pişmiş ıspanaklarınızın üzerine biraz mozzarella koyun ve tavuğu da üzerine yayın
Tavukların üzerine de mozzarella koyun ve fırında eriyinceye kadar bekletip
Kroketleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirin
Sıcak tavukların yanına ılık kroketleride koyarak servis yapabilirsiniz
|
|
|