Yalnız Mesajı Göster

Püreli Tavuk

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Püreli Tavuk




MALZEMELER

6 adet orta irilikte patates

1/5 litre süt

200 gram tereyağı

1 kilo tavuk fleto

1 baş soğan

tuz

karabiber

kimyon

kırmızı biber

1 çorba kaşığı salça

1/2 çay bardağı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Patateslerin kabuklarını soyup, haşlayın Daha sonra haşlanan patatesleri tel süzgeçten geçirip tereyağını ve sütünü ilave edelim Hepsini karıştırarak püre haline getirin ve tuzu ilave ederek bırakın Diğer taraftan tavukları kuşbaşı doğrayıp, bir baş soğanla ve zeytinyağı ile kavurunSalçasını baharatlarını ilave edin Kısık ateşte 15 dakika kavurun Servis tabağına püreyi yayın ve üzerine pişirdiğiniz tavuğu ilave ederek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla