Konu
:
Püreli Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Püreli Tavuk
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Püreli Tavuk
MALZEMELER
6 adet orta irilikte patates
1/5 litre süt
200 gram tereyağı
1 kilo tavuk fleto
1 baş soğan
tuz
karabiber
kimyon
kırmızı biber
1 çorba kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyup, haşlayın
Daha sonra haşlanan patatesleri tel süzgeçten geçirip tereyağını ve sütünü ilave edelim
Hepsini karıştırarak püre haline getirin ve tuzu ilave ederek bırakın
Diğer taraftan tavukları kuşbaşı doğrayıp, bir baş soğanla ve zeytinyağı ile kavurun
Salçasını baharatlarını ilave edin
Kısık ateşte 15 dakika kavurun
Servis tabağına püreyi yayın ve üzerine pişirdiğiniz tavuğu ilave ederek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul