Yalnız Mesajı Göster

Hindi Pastırmalı Tavuk Kızartması Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Pastırmalı Tavuk Kızartması Tarifi





Malzemeler
  • 500 gram tavuk göğsü
    150 gram hindi pastırması
    2 adet kırmızı biber
    5-6 dal adaçayı
    1 adet yumurta
    2 çorba kaşığı un
    10 dal taze soğan
    Tuz
    Kızartmak için: Sıvıyağ

Hindi Pastırmalı Tavuk Kızartması Yapılışı

TAVUK etini hafifçe dövüp, 2 cm'lik şeritler halinde kesin Düz bir zemine bir adet hindi pastırması serip, üzerine bir parça tavuk koyun 4-5 cm uzunluğunda kesip rulo yapın Tavuk eti bitene kadar aynı işlemi sürdürün Kırmızı biberleri boylamasına kesip 2-3 cm'lik parçalar halinde doğrayın Daha sonra çöp şişlere 3'er adet pastırmaya sarılmış tavuk, biber ve adaçayı geçirin Kızartıp kağıt havluya çıkarın ve tuzlayın Diğer taraftan, yumurtayı unla çırpıp tuz ekleyin Yeşil kısımlarını 2 parmak uzunluğunda kestiğiniz soğanların orta kısımlarına pastırma sarın Kızartıp, pastırmalı tavuk şişlerle birlikte servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla