Konu
:
Hindi Pastırmalı Tavuk Kızartması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hindi Pastırmalı Tavuk Kızartması Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindi Pastırmalı Tavuk Kızartması Tarifi
Malzemeler
500 gram tavuk göğsü
150 gram hindi pastırması
2 adet kırmızı
biber
5-6 dal
adaçayı
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
10 dal taze
soğan
Tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Hindi Pastırmalı Tavuk Kızartması Yapılışı
TAVUK etini hafifçe dövüp, 2 cm'lik şeritler halinde kesin
Düz bir zemine bir adet hindi pastırması serip, üzerine bir parça tavuk koyun
4-5 cm uzunluğunda kesip rulo yapın
Tavuk eti bitene kadar aynı işlemi sürdürün
Kırmızı biberleri boylamasına kesip 2-3 cm'lik parçalar halinde doğrayın
Daha sonra çöp şişlere 3'er adet pastırmaya sarılmış tavuk,
biber
ve
adaçayı
geçirin
Kızartıp kağıt havluya çıkarın ve tuzlayın
Diğer taraftan, yumurtayı unla çırpıp tuz ekleyin
Yeşil kısımlarını 2 parmak uzunluğunda kestiğiniz soğanların orta kısımlarına pastırma sarın
Kızartıp, pastırmalı tavuk şişlerle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul