Konu
:
Elmalı Tavuk Butları Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Tavuk Butları Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Tavuk Butları Tarifi
Malzemeler
4 adet tavuk budu
1?er adet kırmızı ve yeşil
elma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı yoğurt
1?er çay kaşığı
kekik
ve pulbiber
1 tatlı kaşığı
bal
2 çorba kaşığı
limon
suyu
4 adet küçük boy
patates
2 adet
kabak
, tuz
Elmalı Tavuk Butları Yapılışı
BİR kasede sıvıyağ, soya sosu, salça, yoğurt, tuz,
kekik
ve pulbiberi karıştırın
Tavuk butlarını 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün
Üzerine fırça yardımıyla salçalı karışımdan sürün ve fırın tepsisine yerleştirin
Elmaları dörde bölüp çekirdeklerini rini çıkarın
Bal
ve
limon
suyunu bir kasede karıştırın
Elma
dilimlerini bu karışıma batırın ve tavukların yanına yerleştirin
Önceden ısılmış 180 derece fırında tavukların üzeri kızarana kadar pişirin
Diğer taraftan,
patates
ve kabakları haşlayıp suyunu süzün
Patateslerin kabuklarını soyun, kabakları dilimleyin
Pişen tavukları servis tabağına alın
Haşlanmış sebzeler ve elma dilimleriyle birlikte sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul