Yalnız Mesajı Göster

Karıştırılarak Kızartılmış Limonlu Ve Kişnişli Tavuk Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karıştırılarak Kızartılmış Limonlu Ve Kişnişli Tavuk Tarifi





Malzemeler
  • ? 2 çorba kaşığı nebati yağ
    ? 450 gr derisi alınıp doğranmış tavuk göğsü
    ? Çekirdeği çıkarılmış kırmızıbiber
    ? 2 diş sarımsak
    ? 1 yeşil soğan
    ? Çekirdeği çıkarılmış taze acı yeşilbiberler
    ? 1 çay kaşığı ince doğranmış zencefil
    ? 2 çay kaşığı of siyah soya sosu
    ? 2 limonun suyu

    ? 100 ml hindistancevizi sütü
    ? Bir avuç dolusu kişniş

Karıştırılarak Kızartılmış Limonlu ve Kişnişli Tavuk Yapılışı

1 Yeşil biberleri kırmızıbiberi, sarımsağı ve yeşil soğanı küçük dilimler halinde kesin ve Braun Multiquick 7 Kablosuz ve büyük doğrayıcı kabını kullanarak ince ince doğrayın

2 Bir wok ya da geniş bir kızartma tavasını iyice ısınıncaya dek ıstın ve nebati yağı ekleyin Tavuğu yüksek ateşte etin tamamı kahverengileşinceye kadar 2-3 dakika kızartın

3 Doğranmış sebzeleri ekleyip altın kahverengi bir renk alıncaya kadar 3 dakika karıştırarak kızartın Siyah soya sosunu, limon suyunu ve Hindistancevizi sütünü ekleyin

4 Yüksek ısıda, tavuğun içi pişene kadar kızartın Biraz kişniş yaprağıyla süsleyip hemen servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla