Yalnız Mesajı Göster

İzgarada Baharatlı Tavuk

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzgarada Baharatlı Tavuk




2 kişilik Gerekli malzeme:
500 gr göğüs eti
1 küçük kuru
1 50 gr
2 diş
1 çay kaşığı kişniş tohumu
Yarım çay kaşığı kimyon
1'er çay kaşığı nane, karabiber, kekik,
1 çay kaşığı kırmızı pul ,
tuz
Yarım demet maydanoz

Göğüs etinin derisini alın Yıkayıp kurulayın Soğanı rendeleyip sarımsağı ezin
Yoğurtla beraber bir kaseye Kişniş tohumlarını tavada kısık ateşte 1 dakika kadar kavurup ezerek yoğurda ekleyin Baharatlara ilave edip iyice karıştırın
Tavuğu geniş bir kaseye alın Baharatlı karışımını üzerine döküp marine olması için 1 saat beklemeye bırakın Izgarayı ısıtın Tavuk parçalarını marinattan alıp yaklaşık 25 dakika iki taraflı olarak kızartın Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla