Konu
:
Gürcü Tavuğu (Baje) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gürcü Tavuğu (Baje) Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gürcü Tavuğu (Baje) Tarifi
Malzemeler
1 adet tavuk
8 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı
mısır
unu
4 çorba kaşığı kıyılmış
ceviz
2 çorba kaşığı safran
2 çorba kaşığı
kişniş
Tuz, pulbiber
6-7 diş
sarmısak
Gürcü Tavuğu (Baje) Yapılışı
Suyu derin bir tencereye alıp, tavuğu bütün olarak suda haşlayın
Daha sonra suyun içinde soğumaya bırakın
Sos için
mısır
unu ile 2 çorba kaşığı tavuk suyunu çırpın
Üzerine
ceviz
, safran,
kişniş
, tuz ve pulbiber ilave edip karıştırın
Kıyılmış sarmısağı ekleyin
Tavuğu sudan alıp, etini kemiğinden ayırın
Tavuk etini büyükçe küp şeklinde doğrayın
Sosun içine atıp karıştırın
Servis tabağına alıp, dilediğiniz garnitürle, ılık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul