Yalnız Mesajı Göster

Gürcü Tavuğu (Baje) Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gürcü Tavuğu (Baje) Tarifi





Malzemeler
  • 1 adet tavuk
    8 su bardağı ılık su
    2 çorba kaşığı mısır unu
    4 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
    2 çorba kaşığı safran
    2 çorba kaşığı kişniş
    Tuz, pulbiber
    6-7 diş sarmısak

Gürcü Tavuğu (Baje) Yapılışı

Suyu derin bir tencereye alıp, tavuğu bütün olarak suda haşlayın Daha sonra suyun içinde soğumaya bırakın Sos için mısır unu ile 2 çorba kaşığı tavuk suyunu çırpın Üzerine ceviz, safran, kişniş, tuz ve pulbiber ilave edip karıştırın Kıyılmış sarmısağı ekleyin Tavuğu sudan alıp, etini kemiğinden ayırın Tavuk etini büyükçe küp şeklinde doğrayın Sosun içine atıp karıştırın Servis tabağına alıp, dilediğiniz garnitürle, ılık olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla