Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Patlıcan Sarması

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Patlıcan Sarması




Malzemeler
• 3 adet kemer patlıcan,
• 1 adet tavuk göğsü,
• 1 su bardağı mantar,
• 1 adet soğan,
• 2 adet domates,
• 50 grkaşar peyniri,
• 2-3 diş sarımsak,
• 1 tatlı kaşığı toz şeker,
• 2 çorba kaşığı zeytinyağ,
• Kızartmak içn yağ,
• Tuz ve karabiber

Tarif

Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup boyuna dilmleyin

Tuzlu suda 10 dkbekletip suyunu sıktıktan sonra yağda kızartın

Başka bir tavaya az miktarda yağ koyup küçük küçük doğranmış tavuğu, ince kıyılmış soğanı, mantarı ve maydonozu kavurunÜzerine tuz ve karabiber serpinPatlıcan dilimlerinin içine bu harçtan koyup tek tek sarınFırın tepsisine patlıcanları dizin üzerlerine kürdan saplayın

Başka bir kapta 2 çorba kaşığı yağı,ince doğranmış domatesleri, toz şekerini ve tuzu karıştırıp pişirin Patlıcanların üzerine bu sostan döküp 5-10 dk kadar pişirin Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin 1 dkkadar bekletip kaşar peynirlerin erimesini sağlayın

Alıntı Yaparak Cevapla