Konu
:
Endonezya Usulü Kızarmış Pirinç (Nasi Goreng) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Endonezya Usulü Kızarmış Pirinç (Nasi Goreng) Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Endonezya Usulü Kızarmış Pirinç (Nasi Goreng) Tarifi
Malzemeler
4 adet tavuk göğsü
12 adet haşlanmış
karides
4 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı basmati pirinci
3 adet ince kıyılmış
soğan
2 diş dövülmüş
sarmısak
4 adet kurutulmuş yeşil
biber
3 çorba kaşığı
zeytinyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Endonezya Usulü Kızarmış Pirinç (Nasi Goreng) Yapılışı
Soğan
,
sarmısak
ve ince kıyılmış yeşil biberi zeytinyağında rengi dönene kadar kavurup bir kenara alın
Wok tavaya aldığınız sıvıyağı iyice kızdırın
Tavanın her tarafının yağlanması için hafifçe sallayın
Küp doğranmış tavuk etini tuzlayın ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın
Soğan karışımını ete ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin
Tavuk etini içinden alın ve şişlere geçirin
Ocağın altını kısın ve buharda pişmiş pirinci katın
Sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin
Ayıklanmış karidesleri koyun ve 1-2 dakika daha çevirdikten sonra ocağın altını kapatın
Servis tabağına 3-4 çorba kaşığı karidesli pilavı yerleştirin
Ayrı bir yerde omlet kıvamında pişirdiğiniz yumurtayı koyun
Tavuk şiş ve yeşillikle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul