09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Hindi Şiş (4 Kişilik)
Patatesli Hindi Şiş (4 Kişilik)

Malzemeler
10 -12 adet küçük boy patates
2 adet hindi göğsü
1 adet kuru soğan
Kızartmak için: Sıvı yağ
Sosu için:
200 gr yoğurt (1 su bardağından biraz fazla)
2 çorba kaşığı krem peynir
2 tatlı kaşığı köri
1 kutu şeftali kompostosu
1 demet taze soğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yemeğin Tarifi
Patatesleri haşlayıp, soyun Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor Buna göre, 1 adet soğanı dörde bölüp katlarından ayırın Hindi göğsünü de şişe geçirilecek büyüklükte kesin Patates, soğan ve hindiyi sırasıyla şişlere aldığı kadar dizin Hazırladığınız şişleri fritözde kızartın
Sosu için: 2 tatlı kaşığı köriyi, 1 su bardağından biraz fazla yoğurdu ve 2 çorba kaşığı krem peyniri ateşte karıştırın Şeftali kompostosunun içindeki 1 şeftalinin yarısını püre haline getirin, diğer yarısını da küp şeklinde kesin, 1 demet taze soğanı da doğrayıp koyun Tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyin Bunlar ateşte bir taşım pissin Sonra sosu servis tabağına alın
Sosun üstüne şişleri koyup, servis yapın
|
|
|