Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Karnıbahar

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Karnıbahar







1 karnabahar

Sosu için:
1 çorba k un
2 su b süt
muskat
tuz, karabibar
sıvıyağ

Üzeri için:
1 tavuk göğsü
1 soğan
1 diş sarımsak
1 kase mantar
tuz, karabiber
zeytinyağı
kaşar p rendesi

HAZIRLANIŞI:
Karnıbaharlarımızı sıcak suda haşlayıp süzelim
fırın tepsisinin altına bıçakla küçülterek yerleştirelim
diğer tarafta sıvıyağda unu kavurup üzerine süt,muskat
tuz ve karabiber ilave derek hazırladığımız akıcı kıvamdaki
beşamel sosu gezdirelim başka bir tavada sıvıyağda soğan
ve sarımsağı soteleyelim üzerine önce tavuk etlerini minik
doğrayarak alalım o da sotelendikten sonra doğranmış
mantarları ekleyelim mantarlar da piştikten sonra beşamel
sosun üzerine boşaltalım en son kaşar peyniri rendesi
serpip 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana
kadar pişirelim lokum gibi pişen karnıbaharlar parmakları
bile yedirebilecek lezzette

Alıntı Yaparak Cevapla