09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Tavuk Dolmasi
Malzemeler
4 Adet Gögüs Fileto,
100 Gr Tulum Peyniri,
1 Corba Kasigi Kuru Feslegen,
2 Dis Sarmisak,
Tuz, Karabiber,
3 Corba Kasigi Tereyag
Sosu Icin:
1 Adet Sogan,
3 Adet Domates,
2 Dis Sarmisak,
2 Yemek Kasigi Soya Sosu,
2 Yemek Kasigi Siviyag,
Tuz
Yapilisi:
Tavuk filetolari bir cep olusturacak sekilde ortadan ikiye kesin Peynir, feslegen ve ezilmis sarmisagi karistirip, filetolarin icine doldurun Kenarlarini acilmamasi icin kürdanla tutturun Üzerine tuz, karabiber serpin Bir tavada tereyagini kizdirip, tavuk filetolarin her iki tarafini altin sarisi renk alincaya kadar kizartin Diger tavada siviyagi kizdirip, ince kiyilmis sogan ve sarmisaklari kavurun Küp seklinde dogranmis domates ve soya sosunu ekleyip, tuzunu ilave edin Sos yumusayip pisince tavuklarin üzerine döküp servis yapin
|
|
|