Yalnız Mesajı Göster

Zencefil Soslu Ve Fıstıklı Tavuk (Tayland Mutfağı'ndan) Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefil Soslu Ve Fıstıklı Tavuk (Tayland Mutfağı'ndan) Tarifi





Malzemeler
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    300 gram dilimlenmiş tavuk fileto
    1/4 su bardağı bamboo shoots (bir sebze türü)
    1/3 su bardağı dilimlenmiş mantar
    2 çorba kaşığı doğranmış soğan
    Yarım çay kaşığı tuz
    Yarım çay kaşığı tozşeker
    2 çay kaşığı soya sosu
    1 çorba kaşığı taze zencefil
    2 çorba kaşığı cashew fıstığı
    2 çorba kaşığı mısır unu
    5 su bardağı tavuk suyu
    Yanında haşlanıp az yağda pişirilmiş pilav

Zencefil Soslu Ve Fıstıklı Tavuk (Tayland Mutfağı'ndan) Yapılışı

Yağı ve tavuğu bir dakika karıştırın ve diğer bütün malzemeyi ekleyin İki dakika sonra tavuk suyunu ilave edip, kaynatmaya devam edin Suyunun yoğun olması için mısır ununu karıştırın Haşlanıp az yağda pişmiş pirincin üzerine dökerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla