Yalnız Mesajı Göster

Biberli Tavuk Budu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberli Tavuk Budu




Biberli Tavuk Budu

=malzemeler=

1 soğan

400 gr erişte

4 kırmızı dolmalık biber

4 tavuk budu

Tuz

Karabiber

Kızartmak için yağ

1 tatlı kaşığı nişasta

Yarım tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı domates salçası

Kırmızı toz biber

200 ml sebze suyu

=hazırlanışı=

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp küp küp doğrayın

Butların fazlalıklarını temizleyin Kızartma tenceresinde yağı kızdırıp butları 5-10 dakika kadar kızartın Kızaran butları tencereden alın

Bir miktar yağı tavaya alıp soğan ve kekiği kavurun Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin

Tavuk butlarının üzerine kırmızı toz biber serpip biber küpleri ile birlikte tavaya ilave edin Sebze suyunu ekleyip 20 dakika kadar pişirin

Erişteyi paketin üzerindeki tarife göre pişirin

Butları tavadan alıp kalan sebzeleri tuz ve karabiberle tatlandırın

Nişastayı 1 çorba kaşığı suyla karıştırıp sebzelere ekleyin Bir taşım kaynatın

Butları sebze ve erişte ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla