Konu
:
Kağıtta Tavuk Gögsü
Yalnız Mesajı Göster
Kağıtta Tavuk Gögsü
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kağıtta Tavuk Gögsü
Gereçler:
6 adet tavuk gögsü ( kemiği ve derisi çıkarılmış)
2 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 bardak tavuk suyu
1/ 2 bardak sek beyaz şarap
1 yumurta sarısı
Tuz-karabiber-bir fiske tarçın-bir fiske hindistancevizi
150 gr kıyılmış mantar
1 tatlı kaşığı kıyılmış soğan
Yapılışı:
1
Tavuk etlerini limon suyuyla karıştırıp 15 dakika dinlendirin
Orta boy tavada 1 kaşık yağ eritin
Tavuk gögüslerini içine atıp her iki yüzlerini çevirerek sekizer dakika kızartın
2
Küçük bir tencerede 1 kaşık yağı eritin
Un katıp tahta kaşıkla 2 dakika karıştırın
Ateşten alıp içine azar azar tavuk suyunu yedirin
Tekrar ateşe koyun, kaynamaya başlarken şarabı ve çırpılmış yumurtayı katın; sos katı hale gelene dek karıştırmaya devam edin
Ateşten indirin
Tuz, karabiber ve diğer baharatla kıyılmış mantar ve soğanı da kremaya karıştırın
3
Tavuk etlerini saracak büyüklükte 6 adet alüminyum folyo kesin ve içlerini eritilmiş yağla yağlayın
Tavukları yerleştirin ve üzerilerine sosu bölüştürün
Folyoyu üzerine sararak 6 küçük paket hazırlayın
Sonra da fırın tepsisine sıralayıp 30-40 dakika fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul