Yalnız Mesajı Göster

Kağıtta Tavuk Gögsü

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kağıtta Tavuk Gögsü



Gereçler:

6 adet tavuk gögsü ( kemiği ve derisi çıkarılmış)
2 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 bardak tavuk suyu
1/ 2 bardak sek beyaz şarap
1 yumurta sarısı
Tuz-karabiber-bir fiske tarçın-bir fiske hindistancevizi
150 gr kıyılmış mantar
1 tatlı kaşığı kıyılmış soğan

Yapılışı:
1 Tavuk etlerini limon suyuyla karıştırıp 15 dakika dinlendirin Orta boy tavada 1 kaşık yağ eritin Tavuk gögüslerini içine atıp her iki yüzlerini çevirerek sekizer dakika kızartın
2 Küçük bir tencerede 1 kaşık yağı eritin Un katıp tahta kaşıkla 2 dakika karıştırın Ateşten alıp içine azar azar tavuk suyunu yedirin Tekrar ateşe koyun, kaynamaya başlarken şarabı ve çırpılmış yumurtayı katın; sos katı hale gelene dek karıştırmaya devam edin Ateşten indirin Tuz, karabiber ve diğer baharatla kıyılmış mantar ve soğanı da kremaya karıştırın
3 Tavuk etlerini saracak büyüklükte 6 adet alüminyum folyo kesin ve içlerini eritilmiş yağla yağlayın Tavukları yerleştirin ve üzerilerine sosu bölüştürün Folyoyu üzerine sararak 6 küçük paket hazırlayın Sonra da fırın tepsisine sıralayıp 30-40 dakika fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla