Konu
:
Mantarlı Tavuklu Karnıyarık
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Tavuklu Karnıyarık
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Tavuklu Karnıyarık
Malzeme
5 kişilik
--------------------------------------------------------------------------------
300gr mantar 500gr tavuk 5 adet patlıcan bir adet kuru suğan yeterince tuz baharat ve salça
--------------------------------------------------------------------------------
Yapılışı: tavuk haşlanır,haşlandıktan sonra misket büyüklüğünde doğranır
mantarlar aynı büyüklükte doğranıp limonlu suda 20 dakika bekletilir
kızgın yağın içinde patlıcanlar kızartılır
kızartıldıktan sonra, soğan salça baharat haşlanmış tavuk suyu süzülen mantar ileve edilir 15 dakika kavrultulur
kavrulduktan sonra bir kaşık yardımıyla kızartılmış patlıcanların içine doldurulur
ayrı bir kapta iki su bardağı su yeterince salça sosu kaynatılıp üstüne dökülür patlıcanların üstü domates biber ve maydanosla süslenip 180 derece bir fırında 20 dakika pişirilir daha sonra sıcak sıcak servise sunulur
hele birde yanında içli bir pilav olursa hiç dayanılmaz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul