Konu
:
Piliç Etli Mantar Güveci (3 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Piliç Etli Mantar Güveci (3 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piliç Etli Mantar Güveci (3 Kişilik)
MALZEMELER
1 Tatlı Kaşığı Hardal
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
½ Çorba Kaşığı Soya Sosu
Tuz , Karabiber
3 Diş Sarmısak
2 Adet Tavuk Göğsü
300 gr Mantar
2 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
HAZIRLANIŞI
1 tatlı kaşığı hardalı, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çorba kaşığı siraaai, 1 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı yoğurdu, soya sosunu, kırmızıbiberi, küçük doğradığımız sarmısakları ve yeterince tuzu derin bir kapta iyice karıştıralım
Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk göğsünü hazırladığımız bu sos ile harmanlayalım
Tavuk etini sosun içinde yarım saat bekletelim
Mantarları dörde bölelim
Tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ alalım
Sosa bulanmış tavuk etlerini ve mantarları tavaya aktaralım
Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım
Ateşi kısalım
Etleri ve mantarları tam kıvamında piştiklerinde 3 güveç kabına harcı eşit miktarda bölelim
Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpelim
Güveç kaplarını orta ısılı fırın içindeki ızgara teline yerleştirelim
Kaşarlar eriyip hafif renk değiştirene dek pişirelim
Sıcak olarak servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul