Yalnız Mesajı Göster

Piliç Etli Mantar Güveci (3 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Etli Mantar Güveci (3 Kişilik)




MALZEMELER

1 Tatlı Kaşığı Hardal

1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı

1 Çorba Kaşığı Sirke

1 Çorba Kaşığı Un

1 Çorba Kaşığı Yoğurt

½ Çorba Kaşığı Soya Sosu

Tuz , Karabiber

3 Diş Sarmısak

2 Adet Tavuk Göğsü

300 gr Mantar

2 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı

1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi

HAZIRLANIŞI

1 tatlı kaşığı hardalı, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çorba kaşığı siraaai, 1 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı yoğurdu, soya sosunu, kırmızıbiberi, küçük doğradığımız sarmısakları ve yeterince tuzu derin bir kapta iyice karıştıralım

Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk göğsünü hazırladığımız bu sos ile harmanlayalım Tavuk etini sosun içinde yarım saat bekletelim Mantarları dörde bölelim Tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ alalım Sosa bulanmış tavuk etlerini ve mantarları tavaya aktaralım Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım Ateşi kısalım

Etleri ve mantarları tam kıvamında piştiklerinde 3 güveç kabına harcı eşit miktarda bölelim Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpelim Güveç kaplarını orta ısılı fırın içindeki ızgara teline yerleştirelim Kaşarlar eriyip hafif renk değiştirene dek pişirelim Sıcak olarak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla