Konu
:
Piliç Ala Krem
Yalnız Mesajı Göster
Piliç Ala Krem
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piliç Ala Krem
MALZEMELER
4 kişilik
1 adet yarka piliç (1100-1200 gr )
2 adet soyulmuş küçük soğan
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
3 yumurtanın sarısı
1 çay fincanı krema
HAZIRLANIŞI
Piliçleri 8 parçaya bölüp tuzlayın ve biberleyin
Dibi düz bir tencereye tereyağını koyun, hafif kızdırın piliçlerin derilerinin üzerinde yan yana koyun
Orta ateşli fırında yoksa ocağın üzerinde piliçler alt üst renk alıncaya kadar kızartıp üzerine unu serpin
Piliçleri çevirerek unun karışmasını sağlayarak unu hafif sarartın
Soğanı ve tavuk suyunu ilave edip ağır ağır dibinde tahmini yarım su bardağından biraz fazlaca suyu kalıncaya kadar 25-30 dakika pişirip soğanları çıkarıp atın
Küçük bir kapta yumurta sarısı ve kremayı bir kaç saniye çırpıp tavuğun sosundan birkaç kaşık alıp kremanın üzerine ilave edin
Sonra kremayı tavuğun üzerine dökün, karıştırıp kaynamadan ateşten alın ve servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul