Konu
:
Fasulye Konservesi
Yalnız Mesajı Göster
Fasulye Konservesi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fasulye Konservesi
FASULYE KONSERVESİ
Kullanılacak malzeme (1 litrelik bir kavanoza göre):
700 gram taze fasulye,
% 2 oranında tuz ve yeteri kadar su
Yapımı: Konservesi yapılacak fasulyenin taze, körpe ve kılçıksız olmasına dikkat edilmelidir
Çalı fasulyeleri konserveye çok elverişlidir
Fasulyeler önce birkaç defa iyice yıkanır, temizlenir
Sonra uçları alınır, varsa kılçıkları kazınırcasına kesilerek çıkarılır
Konserve edilecek fasulye ayşekadınsa 3 - 4 santim uzunluğunda, çalı fasulyesiyse ince şeritler biçiminde kesilir
Fasulyeler tazeliklerine göre buharla veya kaynayan suyla 2 - 5 dakika kadar haşlanır
Suda haşlanıyorsa suya oranının % 2'si kadar tuz konursa daha iyi olur
Özel sepet veya tülbentten çıkarılacak fasulye kavanoza ağzında 2 - 3 parmak kadar boşluk kalacak biçimde istiflenir
Hemen arkasından kaynar tuzlu haşlama suyu kavanoza doldurulur (ağzında kalın bir parmak kadar boşluk bırakmayı unutmamalı
) Kavanozun alt ve üstüne birer dilim domates konursa çok iyi olur
Kavanozun ağzı silinip kapağı iyice örtüldükten sonra usulünce otoklava yerleştirilir; 115,5 santigrat (240 fahrenheit) derecesinde 25 dakika sterilize edilir
Kavanoz otoklavdan çıkarılınca kontroldan geçirilir, soğutulur, etiketlenir ve serin, kuru bir yerde kışa saklanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul