Konu
:
Kayisi Konservesi
Yalnız Mesajı Göster
Kayisi Konservesi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayisi Konservesi
ELMA KONSERVESİ
Hastalıksız ve mayhoş olanlarından seçilecek konservelik elmaların mümkün olduğu kadar İrileri seçilir
Bol suyla ovularak iyice yıkanır
Kabukları soyularak dörde veya daha ince dilimlere bölünür
Çekirdekleri ve çekirdek yuvaları çıkarılır
Kararmamaları için daha önceden hazırlanmış olan % 1 oranındaki tuzlu suya konur
Elmaların ayıklanması sona erince bunlar toplu bir şekilde akarsuda yıkanır, süzülür
İçinde hafif veya orta koyulukta şurup bulunan tencereye atılır ve beş dakika kadar kaynatılır
Elmalar sıcak sıcak temiz kavanozlara doldurulur (Kavanozun ağzında 3 santim boşluk bırakmak gerekir)
Elmalardan sonra içinde kaynamış olduğu şerbeti de aynı kavanoza boşaltmalı (şerbet konurken de kavanozun ağzında 2 1/2 santimlik bir boşluğun kalması gerekmektedir), havasını çıkarmalı
Kavanozun ağzı temiz bir bezle silindikten sonra kapatılır
Bu 1 litrelik kavanozlar kaynar suda 15 dakika pastörize edildikten sonra maşa ve sepetiyle sudan çıkarılır, tahta veya bezler üzerine aralıklı olarak oturtulur, ağızları iyice sıkıştırılır, hava cereyanı olmayan bir yerde soğumaya bırakılır
Ertesi gün kavanozlar kontroldan geçirilir, ağızlarındaki maşa veya vidalı bilezikleri çıkarılır
Etiketlenir ve konserve deposuna kaldırılır
İçindekiler yeneceği vakte kadar orada bırakılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul