Yalnız Mesajı Göster

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sirkeli Haşlama Biber Turşusu




SİRKELİ HAŞLAMA BİBER TURŞUSU

Biberler acıysa haşlanınca soğuk suya atılır buradan çıkarıldıktan sonra bir tahta üstüne yayılır Üstüne ikinci bir tahta ve ağırlık yerleştirilir Böylece 24 saat bırakılır Bu süre içinde biberlerin acı suyu çıkar Böylece biberler baskıdan alınır ve aralarına ince ince doğranmış sarmısak konmak suretiyle bir kavanoza istiflenir Kavanozun üstüne temiz tahta ve taş yerleştirildikten sonra taşın üstünü aşmcaya kadar tuzlu sirke dökülür Onbeş gün sonra bu sirke dökülür ve biberin üstüne taze sirke boşaltılır Turşu, yenecek duruma gelmiştir Gerektikçe ve azar azar alınarak sofraya çıkarılır

Alıntı Yaparak Cevapla