Konu
:
Salatalik Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Salatalik Turşusu
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salatalik Turşusu
SALATALIK TURŞUSU (3 litrelik kavanoza tam geldi)
Malzemeler:
1 kilo kornişon salatalık
su (mümkünse kaynak suyu)
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 al maydanoz
Yapılışı;
[*]
Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın
En uygun çesit “kornişon”dur
İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v
b
kirleri yıkayın
[*]
Salatalıkları kavanoza doldurun
[*]
tuzunu uzerine ilave edin
[*]
Sarımsaklarınıkavano za yerleştirin
[*]
Siraaai içine boşaltın
[*]
Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin
Maydanozu kapak yapın ve kavanozun
kapağını kapatın
aaagah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün
bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave
edin
[*]
Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz
***Salatalık turşusunun yenilecek
olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır salatalıkl arın rengi sarıya döner;
ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam
görünüştedir
Ayrıca tat, koku ve ekşilikteki değişme ile de
anlaşılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul