Konu
:
Biber Turşusu (Sirkeli)
Yalnız Mesajı Göster
Biber Turşusu (Sirkeli)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biber Turşusu (Sirkeli)
Malzemeler
1 kilo biber
1 bardak sirke
1 baş sarımsak
1 demet kereviz yaprağı
yarım limon
tuz
Yapılışı
Biberlerin sapları ve uçları hafif kesilir
Bir kaç yerinden ince ince dilimlenerek delinir
Yıkanır ve süzülmeye bırakılır
Bir bardak sirke, bir bardak su kaynatılır
Bibberlerin üçte biri bir veya iki taşım kadar sirkeli suda kaynattıktan sonra süzgüye çıkarılır, geri kalan da iki defada kaynatılır ve süzmeye bırakılır
Soğuduktan sonra kavanoza kıyılmış sarmısak, kabuğu çıkmış ve kesilmiş limon, tuz, sirke ve üzerine kereviz yaprağı konur
Bir hafta sonra da yenecek kıvama gelir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul