Yalnız Mesajı Göster

Çabuk Turşu Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çabuk Turşu Tarifi



Malzemeler
2 Su bardağı elma sirkesi
1 Çay kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı pudra şekeri
1 Tatlı kaşığı zeytinyağı
125 gr havuç
125 gr yeşil fasulye
125 gr arpacık soğan
125 gr yeşil ve kırmızı biber
125 gr kereviz yaprağı ve kökü
125 gr karnabahar
3 Baş sarmısak
1 Demet dereotu
Hazırlanışı
  • Bütün sebzeleri yıkayıp, ayıklayın
  • Cinslerini karıştırmadan küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayın
  • Büyük bir tencerenin içine sirke ve zeytinyağını koyup kaynatın
  • Tuz ve şekeri ilave edin
  • Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5 dakika sonra yeşil fasulyeyi ve kerevizi, 5 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika kaynatın
  • Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin
  • Temiz ve kuru bir kavanoza boşaltıp, kapağını hava almayacak şekilde kapatın
  • 1 gün serin bir yerde bekletin
  • 1 gün sonra ister tek başına, ister soğuk etin yanında, garnitür olarak ikram edebilirsiniz
  • NOT : Mevsimine göre sebzeleri değiştirebilirsiniz, yalnız kaynatma sırası her sebzeye göre değişecektir buna dikkat etmek gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla