Konu
:
Kayisi Konservesi
Yalnız Mesajı Göster
Kayisi Konservesi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayisi Konservesi
KAYISI KONSERVESİ
Konserve edilecek kayısılar ne ham, ne de fazla olgun olacaklardır
Konserve için lekesiz ve sağlamları ayırılır
Bol ve temiz suyla iyice yıkanan kayısıların kabukları soyuluncaya kadar bunlar bir tülbent içinde ve kaynar suda haşlanırlar
Haşlama süresi yarım dakikayla iki dakika arasındadır
Haşlanan kayısılar kaynar sudan çıkarılınca hemen soğuk suya atılırlar
Soğutulan kayısıların önce elle kabukları çıkarılır, sonra bunlar ortadan ikiye ayın-lır, çekirdekleri çıkarılır
Bütün kayısıların çekirdekleri çıkarılınca bunlar orta veya koyu şurubun İçine atılır ve 2 - 5 dakika kadar kaynatılırlar
Şerbetten sıcak sıcak çıkarılacak kayısılar İç kısımları aşağı gelecek biçimde temiz kavanozlara İstif edilir
Kavanozun ağzında 2 1/2 santimlik bir boşluk bırakılacak biçimde kaynar şurubu da doldurulur
Havası çıkarılır ve ıslak bir bezle ağızı silindikten sonra kavanozların kapakları örtülür, pastörizasyon kazanındaki kaynar suyun içine yerleştirilir
Yarım litrelik kavanozlar 20, bir litrelik kavanozlar 25 dakika pastörize edildikten sonra kaynar sudan çıkarılır, ağızları İyice sıkıştırılır ve bir tahta ya da bez üzerine seyrek oturtularak soğutulur
Ertesi gün kapakları kontrol edildikten, maşa ya da bilezikleri çıkarıldıktan, etiketleri yapıştırıldıktan sonra kavanozlar konserve deposuna kaldırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul