Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Piliç Çorbası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Piliç Çorbası



Malzemeler
  • 1 adet piliç
  • 5 yumurta
  • 500 gram yoğurt
  • tuz

Yapılışı

Piliç yıkanıp temizlendikten sonra yumuşayıncaya kadar kaynatılır Ateşten indirilir Ayrı bir tencerede 5 yumurtanın sarısı, yoğurt ve tuz kaşık veya telle iyice çırpılır Soğuyan tavuğun bir kısım etleri, katısı ve ciğeri küçük küçük parçalanır Yumurtalı yoğurdun içine atılır 6 bardak tavuk suyu da azar azar karıştırılarak ilave edilir Hafif ateşe oturtulur, kaynamaması için devamlı karıştırılır 10 dakika sonra indirilir Çorbanız servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla